Вартість автомобілів на Україні та державах Європи залишається досить високою. Через це багато жителів нашої країни вирішують придбати авто в США. Такий варіант дає можливість непогано заощадити та отримати якісний транспортний засіб в хорошому технічному стані.

Алгоритм придбання авто

Процес придбання авто в Америці здійснюється за стандартним алгоритмом. Він використовується навіть тоді, коли покупка проводиться через транспортно-експедиторську компанію. Однак в цьому випадку велику частину роботи за Вас виконують фахівці фірми.

Послідовність дій:

  1. Вибір аукціону. Авто зі США купують на онлайн-аукціонах. Найчастіше вони є публічними, тому без конкуренції в торгах придбати машину не вдасться.
  2. Вибір машини. На кожному аукціоні виставлені на продаж автомобілі мають докладний опис та безліч фотографій. На підставі цієї інформації кожен вибирає собі відповідний варіант. Також більшість аукціонів пропонують платні послуги експерта, який огляне машину, яка Вас цікавить, і вкаже на всі її недоліки.
  3. Проведення торгів. Під час торгів покупці роблять ставки, а транспортний засіб дістається людині, яка запропонувала найбільшу суму. Через цю особливість потрібно одночасно відстежувати декілька лотів, щоб збільшити шанси на перемогу в одному з них.
  4. Оформлення угоди. Після завершення торгів з переможцем зв’язуються власники автомобіля і висилають номер карти для оплати. Остання здійснюється тільки з валютного банківського рахунку, про відкриття якого потрібно подбати заздалегідь.
  5. Підрахунок витрат. Щоб розрахувати вартість авто з США, потрібно врахувати не тільки ціну транспортного засобу, але різні комісійні збори.
  6. Оформлення документів та доставка. Цей етап вважається найбільш складним. Щоб не припуститися помилки, краще звернутися в транспортно-експедиторську компанію, яка подбає про доставку автомобіля до найближчого порту і швидко підготує необхідні папери.

Особливості та ризики

Перед тим як займатися купівлею автомобіля в США, потрібно вивчити всі особливості цього процесу. Це допоможе уникнути різних неприємних сюрпризів.

Важливі особливості:

  1. Переможці торгів отримують рахунок, який потрібно сплатити протягом 3 днів. Будь-які прострочення ведуть до покарання у вигляді грошового штрафу.
  2. Придбане авто заборонено самостійно забирати з аукціону. Тому потрібно заздалегідь вибрати спосіб транспортування машини до терміналу перевізника.
  3. Процес доставки машин зі США на Україну займає не менше 1,5 місяців. У деяких випадках транспортування може тривати 2,5-3 місяці.
  4. Перевізник зобов’язаний надати покупцеві логістичні документи. Без них неможливо буде відстежити місцезнаходження транспортного засобу.

Купівля авто в США пов’язана з певними ризиками. Нерідко продавці приховують інформацію про машину, яка стає неприємним сюрпризом для нового власника. Також є ймовірність придбання повністю розбитого авто, на ремонт якого піде більше грошей, ніж на покупку. Щоб уникнути всього цього, фахівці рекомендують звертатися тільки в перевірену транспортно-експедиторську компанію.

Добавить комментарий