Автомобільні акумулятори – найважливіші елементи транспортних засобів. Його завдання – забезпечення двигуна автомобіля необхідним об’ємом струму. Власники машин повинні мати уявлення про основні види автомобільних АКБ та їх відмінні риси. Це необхідно для того, щоб зробити правильний вибір при купівлі цієї деталі.

Із чого складається вартість автомобільних акумуляторів?

Перше, чим цікавиться багато покупців, – ціна. Варто зазначити, що на вартість впливає відразу кілька чинників. Серед них:

  • Технічні параметри АКБ;
  • Призначення деталі;
  • Вид.

Необхідно враховувати, що якщо вартість АКБ досить висока, це ще не означає, що він точно підійде саме вашій машині. Тому, перш ніж придбати якусь батарею, переконайтеся, що вона сумісна з вашим автомобілем.

Види автомобільних батарей

На даний момент до послуг покупців величезний асортимент різноманітних акумуляторів. Всі вони відрізняються один від одного конструкційними особливостями та принципом функціонування. Розглянемо основні типи АКБ:

  1. Сір’янисті. Тип акумулятора, що з’явився на ринку першим. Такі батареї відрізняються доступною вартістю, проте технічні характеристики у них не вражаючі.
  2. Кальцієві. Як і попередній варіант відрізняється доступною вартістю. Технічні характеристики у них трохи кращі – електроліт випаровується повільніше.
  3. Гібридні. Електроліт у таких батареях википає набагато повільніше, ніж у попередніх типах. Також вони більш стійкі до перепадів напруги.
  4. Гелеві. Відмінна риса цих батарей – використання гелю замість електроліту. При дотриманні правил експлуатації термін служби гелевих АКБ складе більше десяти років.
  5. AGM. Ці акумулятори призначені для сучасних машин, які оснащені системою старт/стоп. Вони стійкі до перепадів напруги та впливу низьких температур.
  6. EFB. Містять у собі рідкий електроліт, поміщений у спеціальні ємності зі скловолокна. В результаті забезпечується надійний захист від перепадів напруги.

Нюанси вибору

Щоб зробити правильний вибір при покупці автомобільного аккумулятора (https://autoprostir.com/product-category/akkumulyatory/avto-akumuliatory/), необхідно звертати увагу не лише на конструкційні особливості. Існує ще кілька важливих нюансів:

  • Місткість батареї. Її вибирають залежно від потужності машини.
  • Сила пускового струму. Даний параметр інформує про кількість струму, який відправляє батарея за якийсь конкретний період часу.
  • Габарити. У кожному автомобілі передбачено посадкове місце, призначене для акумулятора певного розміру.
  • Дата виробництва. Краще вибирати батареї, зроблені недавно.
  • Полярність (зворотний або прямий).

Добавить комментарий